Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Een tweedehands scootmobiel gekocht

Wanneer is het eigenlijk tijd om een scootmobiel te kopen, dachten mijn man en ik. Wij worden steeds slechter te been en het lopen gaat ook steeds moeilijker. Een aantal jaren geleden hadden wij een elektrische fiets gekocht en dat ging toen heel erg goed. Al onze boodschappen konden wij daarmee doen en als wij ergens heen gingen dan deden wij dat met de fiets. Maar omdat het steeds slechter gaat met ons gestel, lukt het niet meer om dit met de fiets te doen. Wij kunnen niet meer over het frame stappen. Daarom gingen wij ons verdiepen in een voertuig waar wij op kunnen zitten.

Verschillende bedrijven

Via het internet zijn wij gaan zoeken naar bedrijven die een scootmobiel verkopen. Er zijn echt heel veel van dit soort bedrijven die deze voertuigen verkopen. De prijzen zijn ook heel erg verschillend. Omdat wij niet zo handig zijn in het internet, heeft onze zoon ons daarbij geholpen. Bij de meeste bedrijven kan jij een proefrit laten maken om te kijken of het voertuig jou wel bevalt. Omdat wij natuurlijk slecht te been zijn vonden wij het niet handig om op een naar naar het bedrijf te gaan. Bij één website stond dat er een adviseur bij jou thuis kon komen voor een proefrit aan huis. Dat is natuurlijk geweldig voor ons, want zo hoefden wij ons huis niet meer uit. Deze proefrit kan gemaakt worden op verschillende voertuigen en ook nog eens in een vertrouwde omgeving. Onze zoon heeft voor ons een afspraak ingepland op een zaterdag, omdat dit voor mijn zoon het makkelijkste is in verband met zijn werk.

Goede begeleiding gekregen

Toen de adviseur bij ons thuis kwam, heeft hij goed de verschillen uitgelegd tussen de verschillen van ieder voertuig. Zo is er een vaste, opvouwbare en gebruikte scootmobiel. Het voordeel van een vast voertuig is dat het een snelheid heeft tot tweeëntwintig kilometer per uur heeft en een grote actieradius. Ook is hij heel erg comfortabel en stabiel. De voordelen van een inklapbaar of opvouwbaar voertuig is dat ze een stuk compacter en lichter zijn van een vast rijtuig. Zo kan jij het makkelijk meenemen in een auto of als jij op vakantie gaat met bijvoorbeeld een vliegtuig. Het voordeel van een gebruikt voertuig is dat de prijs een stuk lager is om het te kopen. Naast het kopen van deze scootmobiel, is er ook een keuze om de voertuigen te huren. Mijn man en ik hebben deze keuze gemaakt om de proefrit te laten doen in een tweedehands voertuig. De adviseur gaf een professionele begeleiding. Omdat wij het toch nog een beetje eng vonden, raadde de adviseur ons een cursus aan.

Een cursus genomen

Sinds wij de cursus scootmobiel hebben gevolgd, gaat het rijden ons makkelijk af. Wij hebben tijdens de rijles geleerd hoe wij het voertuig moeten bedienen. Het oefenen gebeurde in verschillende situaties op de weg. Wat jij onder andere leert is:

  • Wat de meest veilige plaats is op de weg
  • Hoe jij het beste kan parkeren
  • Hoe jij de stoep op kan rijden