Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Vergelijk je autoverzekering via geld.nl

Geld.nl

Wist je dat er een kans bestaat dat je veel te veel betaalt voor je autoverzekering? Rijden met een verzekering is verplicht maar je bent niet verplicht deze verzekering op een bepaalde plek af te sluiten. Vergelijk je autoverzekering via geld.nl om te controleren of het goedkoper kan. Misschien heb je direct al de goede verzekering afgesloten, maar de kans bestaat dat het goedkoper kan of dat je op z’n minst een vergelijkbare optie hebt met bredere dekking.

De prijs en de dekking

Wanneer je namelijk naar verzekeringen kijkt dan zijn er twee factoren zeer belangrijk:

  • de premie; dit is het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor de verzekering
  • de dekking; dit zijn de gevallen die gedekt of terugbetaald worden als ze gebeuren

De premie is dus je maandelijkse last. Als je echter bepaalde zaken niet gedekt hebt die bij andere verzekeraars wel gedekt zijn, dan is de kans al snel dat je premie erg laag is. Dan denk je misschien dat je goedkoper uit bent maar als er ooit iets gebeurt en je moet dit volledig zelf betalen dan is al dat besparen voor niks geweest. Daarom moet je ook altijd goed kijken naar de dekking. Wil je aanvullende zaken gedekt hebben? Zorg dat je dit zwart op wit hebt. De dekking is minstens zo belangrijk als de premie.


autoverzekering via Geld.nl

Oversluiten van een verzekering

Er zijn verzekeringen die je niet zomaar het hele jaar door kunt oversluiten. Voor een autoverzekering geldt dat gelukkig niet. Daarmee kun je dus overstappen wanneer je wil. 

autoverzekering via Geld.nl

Meer verhalen