Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Wat is een dock leveller?

dock leveller

Wanneer je als bedrijf beschikt over een laadperron, dan die je je natuurlijk te houden aan verschillende veiligheidseisen. Een ongeluk kan natuurlijk altijd om wat voor reden dan ook gebeuren. Vaak is het niet eens de schuld van een persoon, maar zien we dat het gaat om een onveilige situatie op de werkvloer. Om dit te voorkomen is het  belangrijk om de juiste veiligheids mogelijkheden toe te passen binnen je bedrijf. Eén van deze manieren waarop je dit kunt doen, is door het plaatsen van een dockleveller. Dit is namelijk één van de meest voorkomende plekken waar een ongeluk gebeurt. Door de ruimte die er is tussen de vrachtwagen een het laadperron, kan het voorkomen dat je met een voet blijft haken, met alle gevolgen van dien. Wil jij weten welke voordelen een dockleveller heeft lees dan snel verder.

Wat zijn docklevellers?

Docklevellers zorgen ervoor dat het hoogteverschil en ook het gat tussen het laadperron en de vrachtwagen teniet wordt gedaan. Het is in principe een soort brug, waardoor er geen mogelijkheid meer is dat je er tussen valt. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je snel aan het laden en lossen bent, de kans aanwezig is dat je wat minder oplettend bent, waardoor je net je voet verkeerd neerzet. Dat is dus met de inzet van docklevellers niet meer mogelijk. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je gemakkelijk met een palletwagen de vrachtwagen in en uit kunt rijden, waardoor het hele proces een stuk sneller gaat.

Welke soorten docklevellers zijn er allemaal?

Docklevellers zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zit hem in het feit of je ze kunt uitklappen of uitschuiven. Afhankelijk van het type laadperron kan er een keuze worden gemaakt tussen beide. Twijfel je welke dockleveller het beste bij jouw past, dan is het goed om een expert te raadplegen. Bij Loading-systems.com kunnen ze je voorzien van alle informatie die jij nodig hebt aangaande de veiligheid en het juist inrichten van één of meerdere laadperrons.