Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

3 tips voor het veilig vervoeren van spullen in een aanhanger

afdekzeil aanhangwagen

Transport per aanhanger

Heb je wat grotere of meerdere attributen te vervoeren dan is een aanhanger wel handig. Denk bijvoorbeeld aan verhuizen, groenafval uit de tuin afvoeren of nieuwe meubels halen.

In al die gevallen heb je alleen aan je auto niet genoeg. Een aanhanger kan dan uitkomst bieden.

Dit kan een dichte aanhanger zijn maar ook een open aanhanger. Met name bij vervoer met een open aanhanger is het belangrijk omwille van de veiligheid een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Je wilt natuurlijk niet dat je lading verlies en daarmee je mede weg gebruikers in gevaar brengt.

afdekzeil aanhangwagen

Tip 1: Afdekzeil aanhangwagen

Als eerste willen we hier noemen een afdekzeil aanhangwagen. Dit zeil kun je vast maken middels elastische ogen/lussen rondom aan de aanhangwagen. Het zeil kun je dus over de lading spannen. Dit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor de situatie waarin je groenafval uit de tuin af gaat voeren naar de stort. Als je bijvoorbeeld de aanhanger vol hebt liggen met bladeren en takken dan kan een zeil dit allemaal netjes op zijn plek houden. De wind kan er dan niet onder komen om alles weg te blazen.

Tip 2: Spanbanden

Heb je wat grotere en/of zwaardere materialen te vervoeren dan zijn spanbanden een goede optie. Wil je bijvoorbeeld grote, zware balken halen bij een houthandel dan kun je deze beter vast zetten met spanbanden. Een afdekzeil is dan wellicht niet voldoende namelijk. Onder een zeil kunnen deze balken alsnog gaan schuiven en van de aanhanger af vallen.

Een ander voorbeeld van wat zwaarder transport is het vervoeren van een minikraan. Deze kan wel drie ton wegen en moet dus echt goed vast gezet worden anders zijn de gevolgen misschien niet te overzien. Als een dergelijk apparaat gaat schuiven is de kans groot dat je met auto en al van de weg af raakt en gewond raakt.

Een keer vaker rijden

Denk nooit, ach ik pak alles er op want dat scheelt me een keer rijden. Ondanks dat dit gevaarlijke situaties oplevert. Zet veiligheid altijd voorop. Beter een keer vaker rijden dan ongelukken veroorzaken.