Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Altijd een mooie boot

boot beschermen

Heb je een boot dan wil je natuurlijk dat deze er altijd schoon uitziet, ook wanneer deze op de kant ligt of in de winter in de haven wanneer je er niet mee vaart. Een goed verzorgde en schone boot is niet alleen voor een goed uiterlijk, ook is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Door ultramar te gebruiken ben je er zeker van, dat je boot en het bootzeil niet alleen schoon zijn maar ook beschermt. Omdat de boot in weer en wind buiten ligt, is het nodig dat je deze goed onderhoudt. Uitwerpselen van vogels bijvoorbeeld kunnen schade veroorzaken als deze te lang op je boot blijven zitten.

ultramar

Verschillende soorten vuil

Of de boot nu wel of niet gebruikt wordt, vuil zal zich altijd aan het oppervlak hechten. Je moet dan denken aan, zand, zout, neerslag, schimmels, beestjes en algen, maak je regelmatig je boot en zeil schoon met ultramar dan voorkom je erger en heb je altijd een prachtige glimmende boot. Wil je voorkomen dat vuil zich snel hecht aan het bootzeil van je boot, dan is het goed deze te impregneren. Is je boot al vervuild of het bootzeil dan kun je met het schoonmaakmiddel dit eenvoudig verwijderen en daarna impregneren, de volgende keer als je de boot schoonmaakt is het vuil er eenvoudiger af te halen.

Onderhoud je boot regelmatig

Wil je er zeker van zijn dat je optimaal gebruik kunt maken van de levensduur van je boot of bootzeil, dan is het gebruik van ultramar zeker aan te raden. Heb je de boot weer schoongemaakt, dan is het gebruik van impregneer ook een goede zet. Nieuw vuil zal hierdoor niet zo snel hechten waardoor het schoonmaken steeds eenvoudiger wordt, verwijder eerst altijd los vuil met een zachte borstel van de boot of het bootzeil. Maak de boot goed nat voordat je het schoonmaakmiddel op de boot aanbrengt.