Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Een eigen autobedrijf starten

Wellicht zit je er al een tijdje over na te denken om een eigen autobedrijf te gaan starten. Een eigen autobedrijf starten is natuurlijk niet zo maar iets. Dat geldt overigens in het algemeen voor het starten van een eigen onderneming. Er zijn veel dingen waar je rekening mee dient te houden. Bij een autobedrijf is het ook nog zo dat je te maken hebt met een voertuig dat over het algemeen een dure uitgave is. 

Zo kun je er voor kiezen om een bedrijf te starten in het verkopen van auto’s, maar je kunt het natuurlijk ook combineren met een werkplaats. Zo kunnen mensen bij jou terecht voor een nieuwe of occasions en als er iets is met de auto bij de werkplaats. Meer informatie en tips? Lees dan hieronder verder. 

De markt bestuderen

Net als bij iedere onderneming geldt, voordat je er één begint is het belangrijk om de markt te bestuderen. Je kunt daar verschillende hulpmiddelen voor gebruiken. Denk aan rapporten, cijfers, statistieken en auto gerelateerde websites. Zo kun je een indicatie krijgen van de algemene prijzen voor de voertuigen. Ook is het goed om na te denken over wat je klanten kopen en waarom ze dat zouden doen. 

Daar komt ook een stuk bij kijken wat betreft geografische ligging. Dit kan invloed hebben en dat geldt ook de tijd van het jaar. Ook dat kan invloed hebben op de verkoop van auto’s. Dat zijn ook twee belangrijke aspecten om goed over na te denken voordat je een autobedrijf start. Natuurlijk is een doelgroep bepaling ook belangrijk. Als je auto’s wilt verkopen van dure merken trekt dat een hele andere doelgroep aan dan wanneer je voor de goedkopere minder exclusieve auto’s gaat. 

Schaf de juiste apparatuur aan 

Als je net gaat beginnen met een eigen autobedrijf heb je natuurlijk ook apparatuur nodig. Tenzij je het overneemt bij een overname van een autobedrijf. Dan alsnog is het belangrijk om te kijken of de apparatuur nog goed werkt. Er is vaak namelijk veel apparatuur nodig bij een autobedrijf. Vooral als je er voor kiest om een serviceafdeling te hebben. Gebruikte auto’s hebben tenslotte meer onderhoud nodig. Een plek om die auto’s op te knappen en vervolgens te verkopen kan dan heel handig zijn. Daar hoort dan ook weer de juiste apparatuur bij. 

De juiste licentiegegevens 

Niemand wil natuurlijk een boete hebben. Het is bij een autobedrijf daarom ook van belang om de juiste licenties te hebben voordat je echt aan het werk gaat. Vooral als je wilt handelen als tweedehands autodealer is het van belang om de juiste licenties te hebben. Je hebt dan een dealer licentie nodig. Elke staat heeft namelijk zijn eigen regels en voorschriften. Zoek dus goed uit welke van toepassing zijn in de staat waar jij graag werkzaam wilt zijn. Onderzoek ook of je in aanmerking komt om een ​​autodealer te starten, waar je de aanvraag moet indienen en wat de regels voor consumentenbescherming zijn.

Bij het starten van een eigen autobedrijf komt er soms meer bij kijken dan er in eerste instantie wordt gedacht. Vooraf goed onderzoek doen en alles goed laten vastleggen zorgen er voor dat je een goede basis hebt met je onderneming.