Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Handige koopgids voor een tweedehands aanhangwagen

afdekzeil aanhangwagen

Een aanhangwagen is perfect voor het vervoeren van zware dingen. Er zijn veel verschillende soorten aanhangwagens die voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo zijn er aanhangwagens die perfect zijn voor de verhuizing en aanhangwagens die perfect zijn voor de bouw. Echter kan een aanhangwagen een vrij grote investering zijn. Bij het kopen van een aanhangwagen moet er dus goed opgelet worden. Hier zul je alles vinden wat je te weten moet komen voor het kopen van tweedehands aanhangwagens

Waarom kiezen voor een tweedehands aanhangwagen

De grootste reden waarom er voor een tweedehands aanhangwagen gekozen moet worden is dat het natuurlijk velen malen goedkoper is dan wanneer je een gloednieuwe koopt. Wanneer je slechts een aantal keren per jaar een aanhangwagen gebruikt is het vaak geen goed idee om voor de volledige prijs een aanhangwagen aan te schaffen. Je komt veel voordeliger uit wanneer je een aanhangwagen huurt in plaats van koopt. Maar door een tweedehands aanhanger te kopen kun je zelfs voordeliger uitkomen dan het huren van een aanhanger. Een tweedehands aanhangwagen betekent ook niet meteen dat de conditie slecht is. Er zijn veel aanhangwagens die in een goede conditie voor een tweedehands prijs te krijgen zijn.

Waar kun je een tweedehands aanhangwagen kopen?

Er zijn twee opties die je hebt bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen. Je kunt dit doen bij een particulier, maar ook bij een bedrijf. Bedrijven die veel bezig zijn met het transporteren van zware goederen zullen vaak hun aanhangers op de markt verkopen. Er wordt vaak een garantie gegeven bij een bedrijf dat de aanhangwagen naar behoren zal gaan werken. Bij een particulier heb je deze garantie niet en loop je risico dat je een miskoop hebt gedaan. 

Tips voor het kopen van tweedehands aanhangwagens

Het is altijd belangrijk dat je eerst de conditie van een aanhangwagen bekijkt. Er moet gekeken worden of er regelmatig onderhoud is uitgevoerd aan de aanhangwagen. De banden van de aanhanger zijn ook heel belangrijk. Vraag naar de leeftijd van de banden en de staat van de banden om te kijken of ze vervangen moeten worden. Bij het kijken naar de conditie is het ook belangrijk om na te gaan of er sprake is van roest of schade. Als je op zoek bent naar aanhangers kun je kijken bij Fripaan in Marum. Zij hebben een uitgebreid aanbod aanhangwagen occassions.