Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Het uitzoeken van de geschikte achteruitrijcamera’s

Als je op zoek bent naar een geschikte achteruitrijcamera is het soort voertuig waarvoor je dit apparaat wilt aanschaffen van groot belang. Achteruitrijcamera’s worden voornamelijk aangeschaft voor grotere voertuigen, met name de dode hoeken zijn de redenen om dit aan te schaffen. Na de montage van achteruitrijcamera’s kan je deze nog vaak afstellen op eigen positie van voorkeur. Er zijn veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen qua opname-oppervlak, kwaliteit en hoek die wordt waargenomen. De beste hoek om waar te nemen is ook wel van bovenaf.

In de praktijk

Voor standaard bakwagens of trekker-opleggercombinaties is het meestal geen probleem om een camera zo hoog mogelijk te positioneren. Maar er zijn natuurlijk heel veel voertuigen waar dit een stuk lastiger is. Voor andere voertuigen die hierbij wat minder opties hebben zoals afzetcontainer of een truck voor bomentransport, of een heel ander soort voertuig, zoals een heftruck of graafmachines is dit wat lastiger. Deze voertuigen hebben andere soort camera’s nodig die van af andere posities ook al het beeld op de juiste manier waarnemen.

Laat je dus altijd adviseren door een bedrijf of persoon met verstand van deze apparatuur. Zelf kan je ook onderzoek doen op het internet wat wel en niet werkt bij bepaalde voertuigen. Twijfel je alsnog? Vraag het dan aan iemand met expertise.