Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Hoe u krasjes op uw auto kunt verwijderen

Als uw auto altijd glanzend is, is de kans groot dat er van tijd tot tijd wat krassen op komen, het is haast niet te voorkomen. Hoewel deze meestal geen schade toebrengen aan de auto, kunnen ze een doorn in het oog zijn en de wederverkoopwaarde verminderen.

Gelukkig is het relatief eenvoudig om de meeste krasjes op je auto te verwijderen. Maar eerst moet u identificeren wat voor soort kras het is voordat u bepaalt hoe u het het beste kunt aanpakken.

Tandpasta

Als u een kras op uw auto heeft, wilt u deze waarschijnlijk meteen verwijderd zien. Deze lelijke krasjes zijn niet alleen lelijk, maar ze kunnen ook leiden tot roest en andere schade.

Als de kras klein is, kan tandpasta worden gebruikt om het zachtjes weg te puffen. Dit fungeert als een mild schuurmiddel dat het oppervlak van de verf opboent, zodat het lijkt alsof er nooit een kras was.

Kleine krassen kunnen gemakkelijk worden verholpen met deze oplossing, maar diepere kunnen agressievere actie vereisen.

Mechanisch opboenen met was

Opboenen met was kan een effectieve manier zijn om lichte krassen op de verf van uw auto te verwijderen, simpelweg de kras niet herstellen meer verbloemen houd redelijk lang stand als de kras niet te diep is.

Vooral met gepolijste velgen en glanzende interieuronderdelen, kunnen reparaties zowel tijdrovend als kostbaar zijn daar het anders extra opvallend is als een bepaald onderdeel nog krasjes bevat..

Touch up lak

Een van de meest voorkomende problemen die auto -eigenaren ervaren, zijn krassen en steenslag in de lak. Deze kleine schadespots geven uw voertuig niet alleen een onaantrekkelijk uiterlijk, maar ze verhogen ook de corrosierisico’s.

De kleurcode van de touch-up lak welke u voor uw auto nodig heeft dient u even op te zoeken. Gewoonlijk kan dit nummer zich onder de motorkap bevinden, in de kofferbak of op de deur van de bestuurder.

Touch-up lak is een goedkope oplossing voor het repareren van kleine krassen op uw auto. Met slechts een paar benodigde benodigdheden en een geschatte voltooiingstijd van minder dan drie uur, is het touch up lak een eenvoudige doe-het-zelf fix die minder dan drie uur duurt om de reparatie te voltooien.

Begin met het identificeren van de krassen die reparatie vereisen en begin vervolgens deze grondig schoon te maken. Gebruik hoogwaardige carwash -zeep en microvezelhanddoeken om de klus te klaren zonder de verf van uw auto te beschadigen.

Krasjes op je auto verwijderen kun je vaak zelf uitvoeren, denk je dat het een te moeilijke klus is, schakel dan een lokaal reparatie bedrijf in welke hierin gespecialiseerd is. Houd er wel rekening mee dat het uitbesteden snel redelijk wat geld kan kosten