Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Hoe verkoop ik een motor online?

ikwilvanmijnmotoraf.nl

Een motor verkopen via een online platform kan vrij gemakkelijk gaan. De eerste stap is meestal dat u de motor aanmeldt via een verkoopplatform. De verkoopplatforms kunnen van elkaar verschillen. Bij de ene platform komt er na aanmelding een specialist bij kijken en bij een ander platform wordt het geheel aan u zelf overgelaten. De specialist kan de motor controleren en neemt als het nodig contact met u op voor extra informatie. Vervolgens wordt motor aangeboden bij een netwerk wat bestaat uit inkopers. Dit kan over het hele land zijn. Als laatste stap wordt er gekeken naar de biedingen die zijn gedaan op uw motor. U accepteert een bod en dan is de motor verkocht.

Wat zijn de nadelen van de verkoop van uw motor via online platforms?

Het nadeel van het verkopen van uw motor via een verkoopsite, is vaak dat u uw motor alleen tegen betaling kunt aanbieden op dergelijke websites. U maakt dan kosten voor het plaatsen van de advertentie, zonder de garantie te krijgen dat de motor ook echt verkocht wordt. Het komt ook vaak voor dat er extra betaald moet worden voor bijvoorbeeld een uitgebreide advertentietekst en om extra foto’s toe te voegen. Dit is tevens het geval wanneer u gebruik zou maken van sociale media voor de verkoop van uw motor. Het aantal foto’s en tekst is beperkt. U kunt op elk moment berichten en telefoontjes ontvangen en dan kan het lastig zijn om op tijd te reageren.

Waar kunt u het beste op letten bij de verkoop van uw motor?

Het is ten eerste belangrijk dat u goede foto’s maakt van de motor. Deze dienst in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een drukke achtergrond kan voor afleiding zorgen. Maak de foto’s horizontaal en niet verticaal. De meeste verkoopsites maken gebruik van horizontale foto’s. Zorg ervoor dat motor er goed uitziet. Een goede en grondige schoonmaak kan daar goed bij helpen. Een goede en mooie uitstraling kan er voor zorgen dat men meer bereid is om meer te betalen. De advertentietekst dient eerlijk geschreven te zijn, wees transparant over het aantal gereden kilometers. Wat enthousiasme kan natuurlijk geen kwaad.