Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Laadpaal plaatsen

Laadpaal plaatsen

Waar en hoe een laadpaal laten plaatsen?

Een elektrische auto rijden is populair. Met als gevolg dat het aantal laadpalen achterblijft bij de mogelijkheid om de auto op te laden. Waar kun je nu eigenlijk een laadpaal vinden en waar worden ze eigenlijk geplaatst? Hoe kun je een laadpaal laten plaatsen? Dat hangt van een aantal factoren af, waaronder de locatie, het type laadpaal dat je nodig hebt en eventuele specifieke vereisten of beperkingen van de lokale overheid. In die blog geven we een aantal suggesties over waar je een laadpaal kunt laten plaatsen of waar je ze mogelijk ook gewoon kunt vinden als je er één nodig hebt.

Thuis

Als je een elektrische auto hebt en thuis de mogelijkheid hebt om een laadpaal te laten plaatsen, is dit vaak de handigste optie. Je kunt contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf dat laadpaal diensten aanbiedt. Dat bedrijf kan je helpen bij het selecteren en installeren van een geschikte laadpaal bij je woning.

Op je werkplek

Veel werkgevers bieden tegenwoordig laadfaciliteiten aan voor werknemers die een elektrische auto rijden. Informeer bij je werkgever of er mogelijkheden zijn om een laadpaal op de parkeerplaats van je werkplek te laten plaatsen.

Openbare plekken

In veel gemeenten zijn openbare laadstations beschikbaar waar je je elektrische auto kunt opladen. Deze laadstations bevinden zich vaak op openbare parkeerplaatsen, winkelcentra, tankstations of andere drukbezochte locaties in woonwijken.

Bij appartementencomplexen

Woon je in een appartement(encomplex)? Dan kun je contact opnemen met de vereniging van eigenaren (VvE) of de beheerder om te informeren naar de mogelijkheden om een laadpaal op het terrein te plaatsen. Sommige steden hebben een wet die het verplicht stelt dat VvE’s laadfaciliteiten moeten bieden als een bewoner daarom vraagt.

Parkeerplaatsen

Steeds meer openbare parkeerplaatsen zijn voorzien van laadpalen. Informeer bij je gemeente of er plannen zijn om laadpalen op openbare parkeerplaatsen te installeren en of je een verzoek kunt indienen voor een laadpaal bij jou in de buurt. Raadpleeg hiervoor ook laadpaal aanbieders en EV-gerelateerde websites die je kunnen helpen bij het vinden van de meest geschikte laadpaal opties. Interessant? Lees hier meer van onze auto blogs.