Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Motorhandschoenen zijn ontzettend belangrijk 

ikwilvanmijnmotoraf.nl

Als motorrijder moet je aan een aantal verplichtingen voldoen. Logischerwijs heb je een motorrijbewijs (rijbewijs A) nodig, je moet een helm en beschermende kleding dragen. Het dragen van motorhandschoenen is dus ook verplicht. Nu kom je wel motorrijders tegen die de regels niet in acht nemen, maar daar hebben ze uiteindelijk zichzelf mee. Niet alleen vanwege de boetes die ze kunnen krijgen, maar het brengt ook je veiligheid in gevaar. In onze blog vertellen we waarom ze zo belangrijk zijn en waar je op moet letten als je ze wilt kopen. 

Waarom zijn motorhandschoenen belangrijk? 

Er zijn een aantal redenen te noemen waarom motorhandschoenen belangrijk zijn. Ten eerste zijn je handen goed beschermd tegen de weersomstandigheden waarin je rijdt. Je voorkomt bijvoorbeeld blaren als je in de felle zon rijdt of je houdt je handen droog als je door de regen rijdt. Ook insecten krijgen geen kans om op je handen te landen en je te bijten of te steken. Niet onbelangrijk, want een lelijke steek kan voor een vervelende reflex zorgen. En dat wil je voorkomen als je met snelheid op je motor rijdt. 

Met motorhandschoenen heb je ook meer grip en dat is belangrijk als je het stuur vasthoudt. Het zorgt voor meer comfort en stabiliteit en je voelt jezelf ook zelfverzekerder als je op de motor rijdt. Startende motorrijders moeten het voertuig nog leren kennen en dan is het wel prettig dat je ook echt het gevoel hebt dat je de volledige controle hebt. Een andere reden heeft te maken met het feit dat je handen ook goed beschermd zijn als je valt of uitglijdt. Het is een natuurlijke reactie dat je de handen uitsteekt als je valt en door de beschermingen op de handschoenen raken je handen niet beschadigd. 

Dit moet je weten over motorhandschoenen 

Motorhandschoenen kunnen ook ontzettend functioneel zijn, want er zijn bijvoorbeeld speciale handschoenen waarmee je een touchscreen kunt bedienen. Handig als je even langs de weg je GPS, navigatiesysteem of smartphone wilt bedienen. Dan hoef je dus niet eerst je handschoenen uit te doen. Er zijn ook speciale handschoenen die een ingebouwde vizierwisser hebben. Zo kun je jouw vizier bijvoorbeeld schoonmaken terwijl je op de motor zit. Handig als het bijvoorbeeld regent en druppels op je vizier je zicht beïnvloeden.  

Keuze uit verschillende materialen 

Motorhandschoenen worden meestal van leder of textiel gemaakt en de varianten hebben zowel voor- en nadelen. Een lederen motorhandschoen is slijtvast en biedt meer bescherming terwijl handschoenen van textiel juist weer voor meer flexibiliteit zorgen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak voor welke variant je kiest, maar je moet altijd de situatie in je achterhoofd houden. Als je veel op hoge snelheden rijdt is het misschien slimmer om voor de stevige lederen handschoenen te kiezen dan voor modellen van textiel. Je zou eventueel ook de textiele exemplaren kunnen combineren met een iets stevigere overhandschoen die je ook beter beschermen. Ook als textiele handschoenen niet warm genoeg zijn kun je voor soortgelijke combinaties maken.