Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Ruim aanbod van zakelijke lease auto’s aantrekkelijk voor de werkgever

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om een auto te leasen, in plaats van dat ze deze kopen. Niet alleen als het henzelf betreft, maar ook wanneer het om de werknemers gaat. De kosten voor een auto zijn immers dusdanig, dat ze vooral voor een wat kleinere ondernemer een verdere groei flink in de weg kunnen staan. Vooral wanneer je ook kiest voor duurzaam, is een elektrische auto natuurlijk een must. Omdat het een stuk voordeliger is dan het voor te financieren van een auto, is het voor zowel een kleine, als een grote ondernemer dus aantrekkelijk om een auto te gaan lezen. Vooral gezien het feit er een ruim aanbod van zakelijke lease auto’s beschikbaar is, waardoor je kunt kiezen uit verschillende modellen in allerlei prijsklassen. 

Auto voor ieder budget

Kies je ervoor om je werknemers een leaseauto van de zaak te geven, dan is het aannemelijk dat je onderscheid maakt in bijvoorbeeld functie. Zo zal iemand van de buitendienst een andere auto krijgen, dan iemand die de administratie doet. Omdat het tegenwoordig eenvoudig is om ieder type auto te kunnen leasen, kun je dus ook voor een auto gaan die een waarde vertegenwoordigd van rond de 10.000 tot 20.000 euro. Zo scheelt je dit een hele hoop kosten en kun je je werknemers toch iets extra´s bieden naast hun salaris.

Ideaal als poolauto

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een aantal auto´s ter beschikking te stellen die kunnen worden gebruikt door het personeel voor uiteraard zakelijke doeleinden. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen die normaalgesproken met eigen auto naar een andere locatie gaan, dit nu met de poolauto doen. Dit zorgt ervoor dat ze geen kilometers hoeven te declareren, waardoor het je een hoop administratieve rompslomp scheelt. Zo heb je de vrijheid om te kiezen voor een volledig elektrisch wagenpark, maar kun je ook kiezen voor een mix tussen brandstof en elektrisch.

Ook shortlease is mogelijk

Op het moment dat je net een nieuwe werknemer hebt aangenomen, zit je er natuurlijk niet direct op te wachten om een leasecontract voor 5 jaar af te sluiten. Om eerst te kijken of de samenwerking van beide kanten bevalt, is het aan te raden te beginnen met een shortlease. Zo kun je gedurende een periode van enkele maanden een auto leasen, zodat je kunt kijken of het is wat je zoekt. Ook hier heb je de keuze uit een ruim aanbod van zakelijke lease auto’s. Zodat je ook bijpassend bij de functie een auto kunt uitzoeken. Je hebt de keuze om er zelf één uit te zoeken, maar je kunt je medewerker natuurlijk ook gewoon een bepaald budget geven. Echter is het aan te raden voor het eerste te kiezen, zodat je kunt kiezen voor allemaal dezelfde auto´s dit is voor de uitstraling van het bedrijf natuurlijk extra mooi.