Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Sloopauto verkopen aan een sloperij

Wil jij heel graag van je sloopauto af en weet je niet hoe je dat moet doen dan hebben we in deze blog informatie over je sloopauto verkopen. Een sloopauto verkopen is eigenlijk heel gemakkelijk en je krijgt er vrijwel altijd geld voor. Als je jouw sloopauto wilt verkopen aan een demontage of sloop bedrijf dan kan dat ook. Dit is zelfs nog gemakkelijker en is zo gedaan.

Waarom je auto verkopen aan een sloopbedrijf

Waarom nou juist je auto verkopen aan een sloopbedrijf. Deze vraag wordt vaak gesteld omdat mensen dan meestal niet weten dat je een vergoeding krijgt als jij je auto verkoopt aan een sloopbedrijf. Dit is dus wel zo. Als jij jouw auto naar de sloperij brengt krijg je hiervoor een vergoeding. Over die vergoeding zullen we straks meer uitleggen. 

Wat gebeurt er bij een sloopbedrijf of demontage bedrijf 

Als jij jouw auto naar de sloperij moet brengen dan gebeurt er met jouw auto als volgt. De auto word bij jou thuis opgehaald vervolgens naar de sloperij gebracht en daar bij de sloperij wordt de auto gewogen en bekeken. Hij wordt gewogen en bekeken om de vergoeding te berekenen. Als dat gebeurt is dan gaan ze de auto helemaal uit elkaar halen. Dit heet dus demonteren. Als de auto gedemonteerd is dan worden de onderdelen gesorteerd. De onderdelen die nog goed zijn worden gecontroleerd en vervolgens naar een opslag gestuurd waar deze voor de tweedehands verkoop verkocht worden. Vervolgens worden de onderdelen die niet meer gebruikt kunnen worden voor de verkoop, maar wel gerecycled kunnen worden naar de recycling gebracht. Wat overblijft dus wat niet gerecycled kan worden en wat niet tweedehands verkocht kan worden gaat naar de vuilnis. Als dit allemaal gedaan is is je auto weg.

Let op

Voordat je een sloperij of demontage bedrijf uitkiest moet je goed kijken of het een erkend bedrijf is bij het RDW als dit niet zo is kunnen er problemen ontstaan met het afschrijven van je auto bij de verzekering en belastingdienst. Kijk daarna of het sloopbedrijf een ophaalservice heeft. Dit is namelijk wel handig omdat de auto die naar de sloop moet waarschijnlijk een WOK status heeft. Dus je mag hem erna niet zelf naartoe rijden. En om een aanhangwagen te regelen waar een auto op past is ook niet de makkelijkste taak.

Op de vergoeding zouden we nog terug komen en dat doen we. Een vergoeding krijg je altijd bij een sloperij want een auto is altijd recyclebaar. De vergoeding die je krijgt zit tussen de 150 en 500 euro.