Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Tweedehandse auto kopen? Zo pak je het goed aan

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto dan zijn er super veel mogelijkheden. Maar hoe pak je deze zoektocht eigenlijk goed aan? Wil je dit weten, lees dan nu verder

Laat je online inspireren over de verschillende auto’s 

Bij het begin van je zoektocht zijn er zoveel keuzes voor de mooiste auto’s. Het is verstandig om verschillende blogs over auto’s te lezen en erachter te komen welke auto’s het beste bij je passen. Is het grote familie auto of eerder de sportieve cabrio. In dit stadium van je zoektocht is nog alles mogelijk. 

Plan een afspraak bij een dealer met keurmerk

Heb je voldoende inspiratie voor de perfecte auto, bijvoorbeeld een van de BMW X1 occasions, maak dan een afspraak voor een proefrit bij een goede dealer. In Nederland zijn er superveel dealers, dus er is altijd wel een dealer in de buurt waar je even langs kan gaan. Wel is het slim om te kijken of deze dealer wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Dit is fijn, want zo heb je veel meer zekerheden en garanties als je de auto eenmaal koopt. De auto kan er van buiten perfect uitzien, maar misschien is er onder de motorkap wel van alles mis. Een lage prijs kan hierdoor uiteindelijk een superdure miskoop blijken te zijn. 

Maak het geen emotionele aankoop

Eenmaal de perfecte auto gevonden, blijf dan wel goed nadenken. Het risico dat je een auto koopt vol in emotie. Je vergeet dan snel praktisch te blijven denken.