Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Op vakantie met de boot, houd hier rekening mee

Op vakantie met de boot

De zon op je gezicht en de zee om je heen. Voor veel mensen is op vakantie gaan met de boot echt een grote droom. Ze gaan voor de vrijheid en de rust. Ga je op vakantie met de boot, dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je vertrekt.

Heb je zelf geen boot, maar lijkt het je wel heerlijk om een week of twee (of meer!) het water op te gaan? Verdiep je dan eens in het huren van een boot. Je hebt hier verschillende soorten voor, bijvoorbeeld een sloep, zeilboot, motorjacht of een bungalowboot.

Heb je een vaarbewijs nodig voor een vakantie met de boot?

De grote hamvraag is natuurlijk: heb je een vaarbewijs nodig? Het antwoord hierop is niet eenduidig. Het heeft namelijk te maken met zowel de lengte van de boot als de snelheid waarop hij vaart. Goed dus om even uit te zoeken voordat je vertrekt. Vaar je met meer dan één persoon? Dan is het misschien wel handig dat meer mensen een vaarbewijs hebben, zodat de last niet altijd op een iemand zijn schouders ligt. Daarnaast ook heel fijn in geval van nood. Lees hier meer informatie over of je wel of geen vaarbewijs nodig hebt.

De kosten van een vakantie met de boot

Als je zelf een boot hebt denk je dat je misschien gratis op vakantie kan. Maar helaas is dat niet waar. Je hebt namelijk ligkosten. Als jij ergens een paar dagen in een leuk havenstadje jouw boot wil aanmeren, dan moet je daar liggeld voor betalen. Maar het is natuurlijk wel even fijn om in een stadje te zijn. Niet alleen kun je daar weer de boodschappen aanvullen, er zijn ook andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan Wifi of fietsverhuur.

Bootverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat weten we allemaal. Sluit daarom een bootverzekering af. Een boot is namelijk vrij prijzig, maar je wilt er wel op een ontspannen manier van genieten.

Genieten van een vakantie met de boot

Het allerbelangrijkste is om gewoon te genieten op jouw bootvakantie. Misschien ga je elk jaar op bootvakantie of het is een droom die uitkomt.  Wellicht wil je hierna nooit meer anders.  Neem vertier mee in de vorm van spelletjes, boeken en uiteraard eten en drinken. Laat de zorgen thuis en geniet van de vrijheid, de zon en je gezelschap.