Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Waar moet je opletten als je een elektrische scooter koopt

Tegenwoordig zie je ze overal: een elektrische scooter. Het is dus niet gek dat de vraag al in je opgekomen is om er zelf ook één te gaan halen. Maar waar begin je? En waar moet je precies op letten bij de koop van een elektrische scooter? Bekijk de website voor meer informatie.

Verkoper

Natuurlijk moet je bij elke aankoop er vanuit kunnen gaan dat je bij een betrouwbare leverancier terecht komt. Online is dit moeilijker te achterhalen dan bij een lokale winkel. Ik raad aan om bij zowel online als een winkel bij jou om de hoek toch even te checken via andere websites dan die van henzelf. Zijn er geen hele slechte recensies op andere, betrouwbare websites? Wat vinden je buren van die winkel om de hoek? Als je twijfelt over hun kennis van scooters, bel ze dan altijd gewoon even op of loop de winkel binnen. Stel je vragen en als zij vriendelijk en duidelijk jouw vragen kunnen beantwoorden dan ben je vast en zeker bij een goed adres!

Accu duur

Elektrische scooters rijden op accu’s. Alhoewel je met een elektrische scooter minder bewegende onderdelen hebt en dus minder snel kans op slijtage, slijten de accu’s vaak wel het snelst. Je merkt dit doordat je langzamer rijdt of dat je je maximale snelheid niet meer behaalt. Ook kan het zijn dat je opstart problemen krijgt met een kwantitatieve accu. Let er dus altijd op dat de accu nieuw is en dat hij kwaliteitsvol is. Hij moet namelijk wel een jaar of twee meegaan!

Kosten

Tot slot, let er bij je nieuwe aanschaf van een elektrische scooter erop dat de accu niet teveel stroom verbruikt. Een accu moet vaak een hele nacht laden om de volgende dag een volle accu te hebben. Vaak kost dit je tussen de vijftien en dertig cent per KWhz. Let dus op dat dit niet boven die dertig cent gaat zitten!