Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Waar voldoen goede kart banden aan?

Ben je op zoek naar kart banden? Dat zal hoogstwaarschijnlijk de reden zijn dat je op deze pagina bent gekomen, want dit artikel gaat over kart banden. Waar voldoen goede kart banden aan en waar kun je ze aanschaffen? Wat voor merken zijn er op de markt? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel!

kart banden: de juiste varianten en merken kiezen

Als je op zoek gaat naar kart banden – of dat voor de hobby is of voor wedstrijddoeleinden, kan het niet anders dan dat je vele merken zult tegenkomen. Je kunt namelijk denken aan onder meer de volgende tien merken:

  • Apex
  • Bridgestone
  • Komet
  • Le Cont
  • Maxxis
  • MG
  • Mitas
  • Mojo
  • Duro
  • Vega

Dit zijn mooie merken en misschien ken je er al wel een aantal. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je uiteraard een kijkje nemen op de website, daar vind je meer informatie. 

En waar vind je die? Niet door alles los te zoeken, dat zou je immers veel te veel tijd kosten. Maar je vindt de kart banden wel als je via kartkings.nl”>www.kartkings.nl jouw zoektocht start en vervolgt. Voor de juiste kart banden van de juiste merken navigeer je eenvoudig naar en door de website. Zo vind je uiteindelijk precies wat je zoekt. Wordt het Apex of wordt het Duro? Wordt het Maxxis of kies je toch voor Le Cont? De keuze is aan jou. In het algemeen geven wij nu weer waar goede kart banden aan moeten voldoen, want dat helpt jou zeker bij het maken van de juiste keuze. Je maakt hierbij onder meer onderscheid tussen de zogeheten slicks en de regenbanden. Slicks zijn namelijk de banden zonder profiel, die je hoogstwaarschijnlijk wel kent. Er zit doorgaans een gaatje op, een indicatie gaatje, om te zien hoeveel de band is versleten. Dat is belangrijk om bij te houden en op die manier dus goed vormgegeven. Kijken we naar de hardheid van een bepaalde band, dan gaat dat over het rubber en dat wordt shore genoemd.

De regenbanden zijn – zoals de naam al aangeeft – goed te gebruiken als het regent of je de kans groot acht dat het nat is op de baan. Een belangrijke vraag die ons gesteld wordt: moet je deze banden ook opwarmen? Ons antwoord is nee, dat is niet aan te raden, het zal juist zorgen voor meer slijtage. Iets dat je wilt voorkomen als je zo lang mogelijk met één bepaalde band wit doen. Voor alle banden geldt dat als je deze lang bewaart, de kwaliteit zal afnemen en blijven afnemen. Oftewel: schaf je ze aan, gebruik ze dan. Zo voorkom je dat je doordat je de banden lang niet gebruikt, toch wel nieuwe moet aanschaffen.

kart banden schaf je hier aan

Voor welk merk kies jij? En kies je voor regenbanden of niet? Je weet dat als het gaatje op de slick niet meer zichtbaar is, je moet verwisselen. Rijd je veel met de kart? Dan zul je gegarandeerd ook redelijk snel weer nieuwe banden moeten hebben. Natuurlijk hangt dit af van welk type en welk merk. Zoek verder via kartkings.nl”>www.kartkings.nl en bestel wat jij nodig hebt via de website!