Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Waarom een auto leasen geen slecht idee is

Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, heb je momenteel twee keuzemogelijkheden. Ofwel koop je een nieuw voertuig of je kiest voor een andere optie die tegenwoordig meer en meer de voorkeur krijgt. Een auto leasen. Enkele jaren geleden was auto leasen alleen maar voorbestemd voor ondernemingen, maar die gang van zaken is al een tijdje verleden tijd. Nu kunnen ook particulieren makkelijk een auto leasen. Naarmate de prijzen van auto’s stijgen, is het particulier leasen van een auto aan een hele steile opmars bezig. Met een particuliere lease betalen kopers maandelijks een bepaald geldbedrag voor met een nieuwe wagen te rijden en dit voor een bepaalde tijdsduur.

 De voordelen van auto leasen

Op het eerste gezicht lijkt leasen een makkelijker formule dan een auto kopen. Maandelijkse betalingen liggen een stuk lager dan wanneer je meteen bij het kopen van een nieuwe auto de hoofdsom moet neerleggen. Met leasen heb je de mogelijkheid om met het allerlaatste nieuw model te kunnen rondrijden zonder je spaarpot te moeten aanspreken. Op die manier kan je je ook een grotere wagen veroorloven waar je anders alleen maar van kon dromen. Voor ondernemers biedt leasen ook fiscale voordelen. Dit is echter niet het geval wanneer je als particulier een leasecontract afsluit.

 Auto leasen versus auto kopen

Het is vrij moeilijk te zeggen wat het beste is. Een auto kopen op de klassieke manier of auto leasen. Veel hangt af wat je persoonlijke situatie is. Als je bijvoorbeeld stabiel werk hebt zonder dat je de eerstkomende jaren je zorgen moet maken over je job en maandsalaris, dan kan je best resoluut voor auto leasen gaan. Dat ligt uiteraard anders als je maandsalaris zou wegvallen, terwijl de vaste autokosten gedurende een bepaalde tijd blijven doorlopen. Dan kan je wel eens in financiële problemen geraken die je op voorhand niet had voorzien. Je zal daarom wel moeten afwegen of er een risico aan verbonden is bij het afsluiten van een leasecontract of niet.