Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Waarom je Automated Guided Vehicles moet inzetten voor je interne logistiek

Als u uw interne logistiek wilt verbeteren, dan zijn automatisch geleide voertuigen (Automated Guided Vehicles – AGV’s) zeker het overwegen waard. AGV’s zijn slimme en efficiënte voertuigen die veel van de logistieke taken kunnen automatiseren, waardoor het hele proces veel vlotter en eenvoudiger verloopt.

De voordelen van AGV’s voor je interne logistiek

Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, bieden AGV’s een aantal voordelen die na verloop van tijd een aanzienlijk rendement op de investering kunnen geven. Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan het gebruik van AGV’s in uw bedrijf. 

Zo kunnen AGV’s helpen om routes te optimaliseren, wachttijden te verminderen en de nauwkeurigheid en efficiëntie te verhogen. AGV’s kunnen geprogrammeerd worden om een bepaalde route te volgen, wat helpt de wachttijden te verkorten. En omdat ze op sensoren vertrouwen om te navigeren, maken AGV’s minder kans op fouten dan menselijke werkers. Daardoor kunnen bedrijven die gebruik maken van AGV’s genieten van grotere nauwkeurigheid en efficiëntie. Bovendien kunnen AGV’s uitgerust worden met camera’s en andere sensoren die waardevolle gegevens over de werkomgeving opleveren. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om de doorstroming te verbeteren en routes verder te optimaliseren.

AGV’s kunnen autonoom door je fabriek navigeren, waardoor personeel vrij komt voor andere taken. Dit kan het moreel en de motivatie binnen je team verbeteren, omdat ze de repetitieve en vaak alledaagse taken van de logistiek op zich kunnen nemen. Bovendien kunnen AGV’s de veiligheid in je fabriek helpen verbeteren doordat het personeel minder op drukke plaatsen hoeft te werken.

AGV’s voor elke markt

Automatisch Geleide Voertuigen, ook bekend als AGV’s, zijn computergestuurde voertuigen die in allerlei omgevingen gebruikt worden, van ziekenhuizen tot fabrieken. AGV’s kunnen aangepast worden om bijna elke soort lading te vervoeren. In fabrieken worden AGV’s gebruikt om materiaal van de ene plaats naar de andere te brengen. Sommige AGV’s zijn zelfs uitgerust met robotarmen die voorwerpen kunnen laden en lossen.