Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Waarom zelf je motor onderhouden?

motor onderhouden

Met een goed onderhoud aan je motor zorg je ervoor dat je fijner en langer ermee kunt rijden. Je wilt niet voor elk klein mankement aan je motor naar een garage, want dat ben je veel tijd kwijt, je kunt een tijdje niet met je motor rondtoeren en het kan je ook nog eens aardig wat geld gaan kosten. Motoronderhoud hoeft wat dat betreft niet uitgebreid en duur te zijn. Veel van het onderhoud kun je gewoon zelf doen in je eigen garage of achtertuin met weinig speciale middelen. Bij veel vormen van motoronderhoud hoef je dus niet naar een dealer te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikte motoronderdelen op Baboon.eu bestellen om je motor voordelig te onderhouden.

Waarom het beste is om je motoronderhoud zelf te doen

Als een motorrijder is het mogelijk om van je motor een hobby te maken, maar soms wil je gewoon eens lekker hard scheuren zonder al te veel na te denken. Vandaar dat het onderhouden van een motor snel iets is wat kan wachten zodra de motor weer gekeurd moet worden. Want dan wordt alles toch nagekeken. Vergis je niet, want zelfs al laat je je motor regelmatig door een specialist nakijken is het aan te raden om zo nu en dan zelf wat aan onderhoud te doen.

Regelmatig onderhoud voorkomt veel problemen

Met regelmatig zelf je motor onderhouden hoef je niet te lang door te rijden met een mankement. Als het gaat het om een zware beschadiging, zoals een beschadiging aan je remschijven. Of gaat het om iets kleins zoals het optrekken wat stroever gaat. Het plezier van het rijden op je motor moet niet ten koste gaan van iets wat je zelf makkelijk kunt herstellen. Waarom wachten met naar een dealer te gaan voor de jaarlijkse keuring als dat ervoor zorgt dat je minder kunt genieten van motorrijden? En elke kleine mankement kan op de langere termijn voor grotere en meer problemen zorgen. Het is niet heel verstandig om lang door te rijden op een motor met mankementen. Je voorkomt hiermee problemen en je zult merken dat het je veel geld zal besparen. 

Zelf onderhoud van je motor bespaart je veel geld

Geld is ook een belangrijk aspect dat meespeelt bij het onderhoud van je motor. Een dealer of garage repareert bepaalde vlakken van je motor en rekent hier een standaardprijs voor. In veel gevallen heeft een garage of een dealer vaste afspraken gemaakt met leveranciers. Zodoende wordt er alleen gebruik gemaakt van een bepaald merk. Meestal is dit merk een A-merk, waardoor het onderhoud van je motor gelijk een stuk duurder wordt.