Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Wat je moet weten over importeren en exporteren

Het verhandelen van goederen is een van de grootste business sectoren van de wereld. Het wordt wereldwijd gedaan en levert veel geld op. Goederen die verkocht worden moeten dan ook wereldwijd verplaatst kunnen worden. Daarbij komt natuurlijk de import en export van goederen aan te pas. Sommige producten zijn namelijk niet verkrijgbaar op bepaalde plekken wanneer er geen import en export zou zijn. Iedere handelaar heeft dus profijt bij de mogelijkheden rondom import en export. Het is daarbij wel belangrijk dat hij of zij kennis heeft van hoe deze processen in zijn werk gaan. Een partner die je hierbij kan helpen is ritra. Hieronder worden vast wat belangrijke onderdelen van import en export gedeeld, zodat jouw kennis up-to-date is. Het gaat hierbij om factoren zoals de opslag, verzekering, douanerechten, het financiële plaatje en transport. 

Scherpe prijzen

Het hebben van prijzen waarmee je kan concurreren met de rest is een belangrijke manier om te kunnen slagen in deze branche. Hoe laag kun je gaan met je prijzen zodat je toch nog winst maakt maar wel de goedkoopste bent? Dit zal een van de voornaamste redenen zijn waarom een klant voor jou zal kiezen. Natuurlijk zijn er ook andere factoren van belang die deze keuze kunnen beïnvloeden. Wanneer je bijvoorbeeld de eerste bent die de markt opgaat met jouw idee en de eerste bent die dit product zal importeren, dan kun je de prijzen een stuk hoger maken dan dat anderen kunnen. Als laatste is natuurlijk kwaliteit ook van essentieel belang. 

Lees je in over handelsbarrières

Wanneer er sprake is van vrijhandel is het mogelijk voor bedrijven om vrij met elkaar de handelen vanuit verschillende landen. Een voorbeeld hiervan is dat als auto’s goedkoper zijn in Zweden dan in Duitsland, dan gaat Zweden waarschijnlijk auto’s exporteren naar Duitsland. In dat geval heeft Zweden geen concurrentie van Duitsland op het gebied van auto verkoop. Dit zal ertoe leiden dat Duitse autofabrikanten minder auto’s kunnen verkopen, met de reden dat Duitsers al hun auto’s van Zweedse fabrikanten kopen. Om dit te voorkomen kan de regering het besluit nemen om handelsbarrières in te voeren. Deze zorgen ervoor dat fabrikanten in eigen land beschermd worden tegen competitie uit andere landen.

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat alle genoemde aspecten niet de enige zijn. Sterker nog deze punten vertegenwoordigen nog maar een klein deel van de business. Er zijn veel risico’s, zoals wisselkoersschommelingen. Maar groot risico betekent veel inkomsten. Wanneer je dit risico niet wil lopen kun je kijken naar Expediteur Rotterdam.