Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Welke soorten laadpalen zijn er?

Binnen het grote aanbod van laadpalen voor elektrische auto’s van Cable Soolutions vind je laadpalen van verschillende maar betrouwbare merken. Zo heb je bijvoorbeeld laadpalen type 1. De laadpalen zijn zelf te installeren bij je thuis, maar dit kan je ook altijd laten doen. Een laadpaal type 1 van Cable Soolutions is gebruiksvriendelijk, veilig en laad snel op. Zo kan je gebruik maken van een bijbehorende app waarmee je op afstand kan zien of je accu is opgeladen of hoeveel procent de accu nog opgeladen moet worden. Zoek je een laadpaal voor bij jouw thuis van type 1 dan zou je zeker moeten kijken op de webshop van Cable Soolutions.

Laadpalen

De autofabrikanten hebben bepaald welke stekker je auto heeft en welke laadpalen hier dus bij horen. Zoals het vaak gaat willen de diverse partijen hun van systemen de norm maken. Gelukkig zagen de autofabrikanten al snel in dat het niet praktisch is als elke auto een eigen stekkertype zou hebben. Dit belang werd ook onderkend door de netwerkbedrijven en werd ook gesteund door landelijke en Europese politiek. Dit is handig als je met je auto naar het buitenland wil! Zoals je net hebt gelezen zijn er dus niet veel soorten laadpalen. Er zijn in Nederland maar 2 types laadpalen, zo heb je type 1 en type 2 laadpalen. De type 1 was eigenlijk de eerste laadpaal en de standaard laadpaal. Dat is nu veranderd, de type 2 is nu aangewezen als de standaard oplaadmethode voor elektrische auto’s. het voordeel van deze stekker is dat hij je auto kan opladen met de stroom uit het stopcontact bij jou thuis. Daarnaast is type 2 ook nog geschikt voor krachtstroom, waardoor jij jouw auto sneller op kan laden.

Cable Soolutions

Nu weet je dus wat de type 2 laadpaal inhoudt maar nog niet de type 1. De type 1 laadpaal maakt gebruik van een ander type stekker die je kan herkennen aan 5 contactpunten i.p.v. de 7 contactpunten van de type 2. Deze stekker wordt vooral gebruikt in Japan en de Verenigde Staten. Daar kan je het de standaard laadstekker noemen. In deze landen werken ze niet met krachtstroom zoals wij die in Europa wel gebruiken. Daarnaast is er nog één stekker die nog niet is genoemd, dit is namelijk een stekker om elektrische auto’s snel te laden. Dit is de Chademo- stekker. Hiermee kan je snel laden waardoor je auto binnen een half uur opgeladen kan worden. Deze stekker werkt alléén met krachtstroom en dus niet met wisselstroom. Deze zijn allemaal te koop bij Cable Soolutions!

Juiste laadpaal

Nu je op de hoogte bent van de soorten laadpalen/laadstekkers kan je dus precies weten welke kabel bij jouw elektrische auto hoort. Met een laadpaal thuis kan je jouw auto heel de nacht opladen, zodat je de volgende dag met een volle accu weer naar het werk kan gaan. Je hoeft dus ook niet meer te wachten bij die pompstation, dat scheelt je ook weer tijd!