Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Aangedreven op de trapas

ebike middenmotor

Het is natuurlijk ideaal als je fiets tijdens het fietsen in balans is, geen extra gewicht op je voor of achterwiel. Bij een ebike middenmotor bevindt de motor zich op de trapas, dit is waar de trappers bevestigd zijn. Omdat dit het midden van de fiets is, blijft de fiets mooi in evenwicht. Dit is niet alleen handig tijdens het fietsen, maar ook als je de fiets moet verplaatsen. Aan de onderkant van het frame is de motor bevestigd, vooral oudere mensen die niet zo goed hun evenwicht kunnen houden maken gebruik van dit model.

ebike middenmotor

Verschillende modellen

Naast de ebike middenmotor zijn er nog andere modellen, hierbij is de motor bevestigt aan het voor of achterwiel. Het voordeel van de middenmotor is dat deze lager ligt dan bij een model waarbij de motor aan het wiel zit, hierdoor ligt de fiets stabieler op de weg. Belangrijkste voordeel is dat de accu van de fiets langer meegaat, dit komt door de aanwezigheid van een trapkrachtsensor. Deze bepaald of er wel of geen ondersteuning nodig is, bij harde wind mee of tegen krijg je automatisch minder of meer ondersteuning. De accu gaat langer mee en is zuiniger in gebruik.

Ieder model is mogelijk

De ebike middenmotor is niet het enige model wat er is in de webshop van profibike.nl, wil je een transportfiets in elektrische uitvoering is dit ook mogelijk. Maar ook een vouwfiets of ander model is mogelijk, er is geen model wat niet elektrisch aangedreven kan worden. Wil je echt ervaren hoe een fiets rijdt, en een proefrit maken? Kom dan langs in een van de winkels en ervaar dat je te maken hebt met uitstekend kwaliteit fietsen. Kies voor het gemak van een elektrische fiets, wat het doel ook is voor je fiets, en hoever je er ook mee fietst elke dag.