Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Auto theorie examen doen

Verkeersregels

Om je rijbewijs B te halen moet je ook je auto theorie examen halen. Het examen bestaat namelijk uit een theorie examen en een praktijkexamen. Je mag pas op voor je praktijkexamen als je je theorie examen hebt gehaald. Het is dus belangrijk dat je op tijd je theorie examen regelt en dus ook haalt want anders loop je vertraging op en dat is zonde van tijd en geld. Houd ook rekening met een wachttijd bij het CBR.

Auto theorie examen

Uit welke onderdelen bestaat het auto theorie examen?

Het auto theorie examen bestaat uit twee onderdelen: gevaarherkenning en verkeersregels en inzicht. Deze onderdelen worden met verschillende soorten vragen getoetst. Voor het examen heb je 30 minuten de tijd. Omdat het examen op de computer wordt gemaakt krijg je na afloop direct de uitslag. Dit is erg prettig want dan weet je ook snel waar je aan toe bent en indien nodig kun je ook direct een herexamen inplannen.

Examen

Zelfstandig leren of toch een theoriecursus volgen?

De stof leren gaat vaak met behulp van proefexamen. Je kunt dan de vragen van het auto theorie examen online oefenen. Als je zelf makkelijk leert en bovendien ook goed zelfstandig kunt oefenen dan kun je dit prima zelf doen. Maar als je de stof lastig vind of graag in korte tijd de stof eigen wilt maken dan kun je ook kiezen voor een theoriecursus. Tijdens zo’n cursus wordt je klaargestoomd voor het theorie examen. Het voordeel is dat een instructeur precies weet waar je op moet letten bij het examen en wat belangrijk is en wat niet. Bovendien kan de stof verduidelijkt wordt met voorbeelden waardoor het ook meer gaat leven en bovendien langer blijft hangen. Het volgen van een theoriecursus heeft dan ook zeker voordelen bij het snel behalen van het theorie examen bij het CBR.