Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Bobber bouwen, DIY

Dus, jij wil je eigen custom motor bouwen, dat is natuurlijk een top-idee, maar je moet er wel goed op voorbereid zijn. Als je al ervaring hebt met het bouwen van je eigen motoren dan is het makkelijk, maar mocht dat niet het geval zijn, dan zul je vragen hebben.

Waar begin ik, hoe moet het, wat kost het, wat vind ik mooi en welke motor ga ik gebruiken. Dat zullen allemaal vragen zijn die je momenteel bezighouden. Zo niet, dan zou dat wel moeten! Je eigen custom bobber, maak je alleen met een zorgvuldige planning.

Motor en budget

Wil je graag een Harley Davidson gebruiken als basis, dan kan dit nogal een aanslag zijn op jouw beschikbare budget voor jouw nieuwe custom motor. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te stellen wat jij mooi vindt qua stijl bijvoorbeeld, voordat je begint. Zo is het bijvoorbeeld lastig om voor een CafeRacer, standaard HD te gebruiken. Doe je huiswerk vooraf goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op sites zoals een Bobber webshop kun je onderdelen vinden, maar ook inspiratie opdoen voor als je nog niet precies weet wat de bedoeling is met jouw motor.

Custom motor bouwen

In principe zou je van bijna alle motoren wel een custom motor kunnen maken. Het verschil zit hem meestal in het aantal aanpassingen. Bij de ene motor zal dit meer (en duurder) zijn dan bij een andere.

Het is hierom, reuzebelangrijk om een duidelijk plan te maken voor jouw custom motor. Denk hierbij aan het maken van een tekening, afbeeldingen verzamelen en, of een collage maken van de motoren die jij mooi vindt. Op deze manier kun je een goed beeld creëren van hoe je wil dat jouw motor er uiteindelijk zal gaan zien.

Maak een opsomming van alle onderdelen/zaken die jij zou willen aanpassen/veranderen aan jouw bobber of chopper. Ga je voor een basis als een Harley? Dan kun je gemakkelijk online je Harley Davidson sportster accessoires bestellen

Ook voor de Kawasaki motoren kun je goed online terecht voor accessoires zoals de Kawasaki VN 1500 Vulcan van choppershop.com

Door middel van het maken van bijvoorbeeld een collage, kun je precies zien wat er bij jou anders zou moeten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een andere tank, een custom uitlaat en of een hoger en breder stuur. Wil je echt alle remmen losgooien, dan kun je zelfs nog kiezen voor een mooi, gegraveerd zadel voor jouw custom chopper.

Om de totale kosten van het customizen van jouw motor in kaart te brengen, is het belangrijk dat je goed je huiswerk doet, voordat je begint. Zo kun je online motor gashandels kopen maar ook alle andere onderdelen die je nodig hebt.
Je kunt precies bij langsgaan wat jij zou willen aanpassen en per onderdeel kun je op internet zoeken naar stijlen die bij jou passen. Probeer dan ook, per onderdeel een paar verschillende keuzes te noteren, zodat je, als je bijvoorbeeld op je gashandels hebt bespaard, misschien iets meer uitgeven aan je nieuwe stuur. Zo heb je voor al je onderdelen, verschillende keuzes in verschillende prijscategorieën en kun je altijd iets schuiven.