Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Wanneer is een motoraccu versleten?

E-chopper

Ben jij zodra het mooi weer is op de motor te vinden? Dan wil je vanzelfsprekend dat hij probleemloos opstart. Daarbij speelt het onderhoud van je motor een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk gebeurt. Een van de grootste problemen waar je tegenaan kan lopen is een motor accu dat versleten is. Maar hoe herken je dit probleem nou goed? In deze blog wordt dit precies aan je uitgelegd. Daardoor ben jij dit keer wel op tijd erbij.

Gebruik een accutester

Ten eerste is het belangrijk om van een accutester gebruik te maken. Met het blote oog is het haast onmogelijk om te zien of een motor accu is versleten. Een accutester meet het voltage binnen de accu op. Wanneer dit 12V is, betekent dit dat de accu het nog goed doet. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat de accu leeg of versleten is. Dit gereedschap is dus erg handig om onmiddellijk te weten hoe jouw motor accu ervoor staat.

Let op de symptomen

Verder is het zaak om op de symptomen van een versleten motor accu te letten. Zo is een motor accu vaak versleten wanneer de accu tijdens het opladen heet wordt. Ook bij weggelekt accuzuur weet je dat het probleem menens is. Daarnaast is meer verbruik van water bij de cellen ook een slecht teken. Tot slot  zijn omhoog komen of bol staande cellen ook een symptoom van een versleten accu. Zo zijn er meer dan genoeg symptomen waarmee je een versleten accu van een motor kunt herkennen.

Vervang je accu op tijd

Nu je precies weet wanneer een motor accu is versleten, heb je een plan nodig om op tijd de accu te vervangen. Op plekken als BoonstraParts.com is het vinden van een nieuwe motor accu echter eenvoudig. Op deze manier heb je binnen mum van tijd een nieuwe accu in huis gehaald en ook snel geïnstalleerd. Zo kun je weer gebruik maken van je motor voor mooie plezier ritjes in binnen- en buitenland.