Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

De opkomst van mobiele apps in de logistieke sector

Dat de wereld aan het digitaliseren is, valt inmiddels niet te missen. Voor de kleinste handelingen is er tegenwoordig een app. Ook is het inmiddels zo dat er geen extra kosten meer gelden voor het gebruik van de mobiele telefoon in de verschillende Europese landen. Dit betekent ook dat vervoerders ten alle tijden gebruik kunnen maken van hun data tegenover de gebruikelijke kosten. Hierdoor is het ook makkelijker voor de logistieke sector om het gebruik van een mobiele app te stimuleren. De chauffeurs app van Data2Track is hier een voorbeeld van.

 

Gebruik van de Chauffeurs App

De chauffeurs is inmiddels een volwaardig alternatief voor de ouderwetse boordcomputers die te vinden zijn in de transportbranche. De app biedt de mogelijkheid om berichten te verzenden, ritlijsten bij te houden, urenregistraties, rij- en rusttijd analyse en rijstijl analyse. Hiermee kan het welzijn van de chauffeur in de gaten gehouden worden en neemt het administratie werk af. Doordat de informatie in de app gelijk beschikbaar wordt voor de werkgever, kunnen vervoerders sneller en beter uitbetaald worden maar kan er ook onderweg gecommuniceerd worden. Dit snelle systeem komt ook goed uit wanneer de vervoerder aan het laden, lossen of overnachten is. Eventuele papieren kunnen in de app geüpload worden en ook is er de mogelijkheid voor de chauffeur om declaraties in te voeren. Zo hoeft een chauffeur niet tot het einde van de opdracht te wachten wanneer een rit in de overgang van administratieve perioden valt. Doordat de extra declaraties en vergoedingen meteen bij de salariëring verwerkt worden, kan de app in sommige gevallen werknemers schelen. Het systeem neemt manuele handelingen weg waar normaal gesproken veel tijd in gaat zitten.

Daarnaast hebben de meeste apps een navigatiesysteem waardoor een los systeem overbodig is. Ook de opdrachtgever kan meekijken met de navigatie en eventueel ook nieuwe opdrachten doorzetten in de app. Mocht de vervoerder dan een uitstap moeten maken, dan kan dit ook meteen geregeld worden zonder dat de chauffeur eerst helemaal terug moet gaan naar de basis om weer verder te kunnen. Zo de chauffeurs app vele malen efficiënter dan het klassieke systeem waarbij beide partijen afhankelijk zijn van een box en papieren bonnetjes.