Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Draag je helm

Het dragen van een helm kan soms frustrerend zijn. Ja, het kan het plezier van het rijden wegnemen. Maar ondanks wat je misschien denkt of het ongemak dat het met zich mee kan brengen, is het nog steeds erg belangrijk om het tijdens het rijden aan te hebben. Volgens een recente studie is hoofdletsel opgelopen door ruiters de belangrijkste oorzaak en sterfgevallen die vaak voorkomen bij handicaps van ruiters. In Australië is het dragen van een helm verplicht tijdens het rijden. Dus als een fietsverkoper of -dealer aan ons een racefiets verkopen, zijn ze verplicht om er een helm aan toe te voegen, de kosten van de helm worden meestal toegevoegd aan de totale prijs van het kopen van een fiets.

Wees de betere volwassene

Geef het goede voorbeeld voor je kinderen. Het dragen van een helm heeft te maken met een verantwoordelijke volwassene zijn. Uit een recent onderzoek in 2009 bleek dat minder dan de helft van de kinderen van 5-14 jaar een helm droeg. Dit is niet goed omdat kinderen van deze leeftijdsgroep meer risico lopen op levensbedreigende verwondingen tijdens het rijden. Dus als je het gevoel hebt dat je er tijdens het rijden niet cool uitziet als je een helm draagt, denk dan eens aan de kinderen die tegen je opkijken.

Voorkomen is beter dan genezen

Stel je voor dat een kind meedoet aan een racewedstrijd en een fietsenverkoper. Een racefiets verkopen aan de ouders van het kind zonder helm is onverantwoord. De ouders lijken het risico niet te zien dat ze het kind laten lopen, alleen maar omdat de ouder ook niet geeft om het dragen van een helm. Dat zou tot een ramp kunnen leiden. Bovendien kan het dragen van een helm je ook beschermen tegen meedogenloos en onvoorspelbaar weer. Stel je voor dat je aan het rijden bent en het begint hard te regenen. Natuurlijk zal het niet cool zijn. Naast regen beschermt de helm je ook tegen hagel en felle zon. Er zijn ook enkele helmen die je beschermen tijdens het winterseizoen. Ze zijn ontworpen om je warm te houden tijdens het rijden. Doe er goed aan om te overwegen een helm te dragen tijdens het rijden; het is voor je eigen veiligheid.