Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Financial lease? Waarom ga je niet kopen?

Als ondernemer rijdt u vast ook graag een mooie auto of een betrouwbare bedrijfswagen. Die kunt u beide perfect laten financieren door middel van financial lease, maar waarom zou u dat doen? Is kopen niet een veel betere optie? Zeker niet! In veel gevallen levert het u als ondernemer meer op wanneer u kiest voor financial lease.

financial-lease-twente

Bij financial lease bent u, net als bij kopen, direct economisch eigenaar van de auto die u kiest. U kunt de auto op de balans van uw onderneming plaatsen en gebruikmaken van fiscale voordelen. De BTW over de aanschaftijd kunt u in één keer terugvragen, omdat financial lease als een levering wordt gezien. Het grote verschil met kopen zit hem echter in het feit dat u bij financial lease kunt investeren in een auto, zonder liquiditeitsverlies te lijden. U betaalt het aankoopbedrag van de auto namelijk terug in vaste maandelijkse termijnen. U hoeft uw eigen financiële middelen niet aan te boren en houdt voldoende geld over om te ondernemen.

Ook bij financial lease bent u vrij in het kiezen van een nieuwe of gebruikte auto. Voor nieuwe auto’s en occasions jonger dan 5 jaar kunt u bijvoorbeeld terecht bij Financial Lease Twente. Zij bepalen samen met u de maandlasten en geven u vooraf duidelijk inzicht in de te verwachte kosten.