Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

MINI als merk

De originele uitvoering van MINI werd gefabriceerd tussen het jaar 1959 en 2000. Deze werd toen vooral als kleine auto op de markt gebracht. Anno vandaag de dag is BMW de eigenaar van MINI geworden. Sinds de nieuwe eigenaar is het aantal modellen dat op de markt is verschenen vanaf 2001 hard gegroeid. De MINI wordt gekenmerkt vanwege de unieke ontwerpen. De MINI Cooper is één van de meest bekende modellen, maar daarnaast heb je ook nog modellen zoals de MINI Countryman en de MINI Roadster.

MINI Velgen

Naast de ontwikkeling van nieuwe automodellen wordt er tegelijkertijd ook ingezet op het produceren van bijpassende velgen. MINI velgen zijn er daardoor in diverse maten, kleuren en stijlen. De kleuren van de velgen maken een auto vaak helemaal af, daarom heeft MINI hier ook goed op ingespeeld. Naast aluminium, zwarte en zilveren zijn er ook combinaties van deze kleuren verwerkt in diverse velgen. De maat van de velg is afhankelijk van de type auto, er worden geen grote velgen geplaatst onder de kleinere MINI modellen. Tot slot zijn er talloze stijlen beschikbaar, deze verschillen in kwaliteit niet veel van elkaar. De stijl is vaak puur een persoonlijke voorkeur, maar er zit wel veel verschil in de aanschafwaarde van verschillende velgen.

Lichtmetalen versus metalen velgen

Een sportief karakter kan worden gecreëerd door gebruik te maken van lichtmetalen velgen. Er zijn talloze verschillende stijlen die het uiterlijk van de auto zéér fraai kunnen maken. Maar wat is het echte verschil ten opzichte van stalen velgen? De lichtmetalen versie is vele malen lichter qua gewicht dan de versie van staal.

Hoe lichter een auto is, hoe zuiniger deze in de regel rijdt. Hierdoor is het ook financieel interessant om te kiezen voor lichtmetalen velgen, ondanks dat deze in aanschaf wat duurder zijn. De prijs van lichtmetalen velgen ligt hoger vanwege het materiaal dat is gebruikt. Daarnaast wordt er veel meer aandacht besteed aan de vormgeving, in tegenstelling tot stalen velgen.

Bij MINI velgen is dit niet anders, de lichtmetalen velgen kunnen qua maat veel groter dan de velgen van staal. Geef je MINI een persoonlijke tint en investeer in strakke en kwalitatief goede lichtmetalen velgen.