Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

De grote voordelen van een laad robot van het merk Easee

Heb je wel eens gekeken naar de laad robot van het merk Easee? Als dat niet het geval is, is nu het moment om er serieus over na te denken. De vooruitstrevende technologie van deze lader is voor iedere eigenaar van een elektrische auto geschikt en het product biedt ook ontzettend veel voordelen. Welke voordelen dat zijn vertellen wij in onze blog.

Wat is een Easee lader?

De Easee lader is een compacte laad robot die er niet alleen hyper modern uitziet, maar ook vooruitstrevend is. Veel eigenaren van een EV zijn gecharmeerd van de wandlader die je zowel in ee carport als een garage kunt installeren. Het product neemt weinig ruimte in beslag en is vrij eenvoudig te installeren. Maar dat zijn bij lange na niet de enige voordelen die de lader te bieden heeft.

Past zich aan

De autolader van Easee past zich eenvoudig aan op basis van de auto die je wilt opladen. De lader detecteert automatisch of de auto drie fase laden ondersteunt of niet. Daar hoef je dus niet langer meer over na te denken. Je kunt wel drie laders op dezelfde groep aan te sluiten. Waar je wel op moet letten is dat je een driefasige stroomvoorziening nodig hebt. Wanneer dat niet het geval is moet je deze eerst laten installeren door de netbeheerder. Houdt er ook rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Altijd verbonden met het internet

De Easee laad robot is altijd verbonden met het internet. Het product ondersteunt Wi-Fi, maar wordt ook geleverd met een ingebouwde e-sim en een bijbehorend abonnement. Het abonnement is ook voor een levenlang en hier zijn ook geen additionele kosten aan verbonden. Zo heb je altijd een internetverbinding en kun je de laadpaal op afstand bedienen. Ervan uitgaande dat je of een stabiele Wi-Fi of een 4G/5G dekking in de carport of de garage hebt.

Easee laad robot bedienen met de app

Met de app kun je de Easee laad robot bedienen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel de laadpaal verbruikt, of de auto al volledig opgeladen is en je kunt het product ook vergrendelen en ontgrendelen. De app wordt door de fabrikant regelmatig geüpdatet zodat je ook kunt genieten van nieuwe functies die aan de app en de laad robot worden toegevoegd. Terwijl je er geen extra euro voor hoeft te betalen!

Sneller laden met de Easee laad robot

Een ander groot voordeel is dat je met de laad robot tot tien keer sneller de auto kunt opladen dan met een reguliere lader. Binnen no time is de accu van de auto weer opgeladen en kun je de weg op. Terwijl je hier niets van merkt in de stroomkosten. Door de innovatieve technologie wordt er feitelijk net zo veel stroom verbruikt en betaal je dus hetzelfde voor het verbruik als wanneer je voor een wall socket kiest. 

Compleet geleverd

De Easee laad robot wordt ook compleet geleverd. Dat houdt in dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over extra kabels, stekkers of bevestigingsmaterialen. Deze zitten allemaal al in de doos. Dus wanneer je deze lader aanschaft is het een kwestie van uitpakken, monteren en gebruiken. Ander leuk voordeeltje is dat je de laad robot ook in verschillende kleuren kunt aanschaffen. De kabels en stekkers worden altijd geleverd met een matzwarte afwerking.