Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Slim en goedkoop op vakantie met elektrische auto

Na corona gaan we weer met zijn allen op vakantie. Heerlijk na zo’n lange tijd weer zorgeloos van de zomerbreak genieten. Maar de torenhoge brandstofprijzen en duurdere vliegtickets zijn deze zomer wel spelbreker. Nog afgezien van de lange wachtrijen op Schiphol en veel andere Europese luchthavens. De auto vakantie lonkt weer als vanouds. De reiziger die een kiest om een elektrische auto leasen is goed af. De brandstofkosten zijn een lachertje vergeleken bij de torenhoge benzine en dieselprijzen. Dit naast de voordelen van een lease auto omdat je weg blijft van de hoge aanschafkosten en rekeningen voor onderhoud en reparatie. Ongetwijfeld zal er deze zomer vaak gekozen worden voor zo’n goedkope en schone manier van vervoer naar je vakantiebestemming. De camper en caravan krijgen zo als vanzelf een opwaardering. Geen vliegschaamte, geen hoge tankkosten en geen lange wachttijden op een overvolle luchthaven. 

Bereid je reis goed voor

“Wijs op reis” was een slogan die vroeger reizigers aanspoorde om hun papieren, buitenlandse valuta en medicamenten goed te regelen. Dat blijft nog steeds evident in de aanloop naar je zomervakantie. Maar wie een trip met de elektrische auto gaat ondernemen heeft er een opdracht bij. Zij doen er verstandig aan om van tevoren de route te plannen met het oog op beschikbare laadpalen onderweg. Met de hoge laadpaal dichtheid in Nederland is dat geen probleem. In het buitenland zijn ze wat dunner gezaaid. De www.ANWB.nl heeft een app ontwikkeld met een overzicht van alle openbare laadpalen in Europa. Met de app weet je ook meteen of de laadpaal vrij is. Ook weet je de specifieke aanbieders van laadabonnementen gemakkelijk te vinden. Wanneer je een lange reis maakt helpt hun EV-routeplanner om met je elektrische auto zorgeloos door Europa te crossen. Je even voorbereiden voorkomt nare verrassingen onderweg.

Groter vakantiebudget

Vakantie is geweldig maar het leven is duur en dus bezuinigen we erop. Wil je meer geld overhouden om op je vakantiebestemming te besteden? Kleine besparingen en aanpassingen kunnen het verschil maken. Wie een elektrische leaseauto rijdt is voordelig uit door op het werk te laden. Veel bedrijven bieden gratis laden voor hun personeel. Om duurzaamheid te stimuleren en om economische redenen die ook voor de werkgever voordelig kunnen uitpakken. Thuis laden is goedkoop. Zoek goed uit welke aanbieder voor jou een gunstig tarief voor laden en de laadpas hanteert. De grootverbruiker is sowieso beter af met een abonnement. De zelf opgewekte stroom van zonnepanelen op het dak is een groot voordeel na de investering die er voor nodig was. Met een dynamisch energiecontract kun je slim, lees goedkoop, laden. Zij werken met uurprijzen en is voor elektrische rijders interessant. Laden in gunstige uren van veel wind en zon levert een forse besparing op. Zo houd je wat extra’s over om leuke dingen in je vakantie te doen.