Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Helm van hoge kwaliteit

Shoei helm

Zoek je een helm die een ongekend hoog afwerkingsniveau hebt dan moet je zeker een Shoei helm niet vergeten, als je een van deze helmen in je hand hebt dan voel je de kwaliteit al direct. De eigenschappen zijn van hoge kwaliteit, daarbij is er nog eens bijzonder slim mee omgegaan. Te beginnen bij de buitenschaal die opgebouwd is uit verschillende materialen, dit heeft gezorgd voor een buitenschaal die licht van gewicht is en toch veilig door de krachten die erdoor kunnen worden opgevangen.

Shoei helm

Veiligheid staat bovenaan

Hoe modern en innovatief een Shoei helm ook is, de veiligheid van deze helm blijft het belangrijkste item van de helm. Het beschermen van het hoofd, waarvoor de helm uiteindelijk ontworpen is vind je ook bij de nieuwste ontwikkelde helmen bovenaan aan het lijstje. Een dubbele EPS binnenschaal zorgt voor de passieve veiligheid, de buitenschaal is van AIM materiaal gemaakt. Een ander belangrijk item is de concentratie waar veel aandacht aan is besteedt bij de helm.

Shoei helm

Hoe meer concentratie hoe veiliger

Tijdens het motorrijden is het niet de bedoeling dat je wordt afgeleid door allerlei randzaken, hoe geconcentreerder je bent hoe minder kans op ongelukken. Stabiliteit en ventilatie zijn twee belangrijke punten bij een Shoei helm, krijg het te warm dan bestaat de kans dat je afgeleid wordt wat de kans op ongelukken vergroot. Ook het vizier is zo ontwikkeld dat je geen vertekend beeld hebt tijdens het rijden, allemaal belangrijke punten om de verkeersveiligheid te garanderen. Je moet je tijdens het rijden maar met een ding bezig houden, dat is met het rijden op je motor.