Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Hoe vaak moet je de remblokken van een Opel Corsa vervangen?

autopartsonline

Een auto heeft een remsysteem. Dit zijn meerdere onderdelen die samen een systeem vormen dat ervoor zorgt dat jij tot stilstand komt wanneer je de rem indrukt. Onderdeel van dit systeem zijn de remblokken. De remblokken van een Opel Corsa zijn stevig gebouwd maar zelfs die remblokken zijn misschien ooit aan vervanging toe. 

Wat zijn remblokken precies?

Remblokken zijn een zeer belangrijk onderdeel van het remsysteem. Deze zorgen er namelijk voor dat je rustig aan maar toch op tijd ook daadwerkelijk kunt stoppen. Wanneer jij de rem intrapt, dan drukken de remblokken tegen de remschijven van je auto aan. Hierdoor komt de auto dus tot stilstand. Remblokken werken samen met een aantal andere onderdelen in het remsysteem zoals:

  • remschijven
  • remklauw
  • remslang

Dit zijn de bekendste onderdelen uit je remsysteem maar er zijn er nog meer. Het is altijd goed om bij een garage te laten controleren welke onderdelen slijtage vertonen.

Slijten van de remblokken

Zoals je aan de omschrijving misschien wel hebt kunnen opmaken, kunnen remblokken best snel slijten. Ze hebben immers veel te verduren. Dit betekent niet dat je elke paar maanden nieuwe remblokken nodig hebt, maar het betekent wel dat je de remmen goed moet laten controleren bij een APK. Dat geldt ook voor de remblokken van een Opel Corsa. Eens in de zoveel tijd zijn ze aan vervanging toe. Hoe snel je de remblokken moet vervangen kan overigens ook met de rijstijl t maken hebben. Hoeveel je rijdt en hoe hard je remt, heeft hier behoorlijke invloed op. 

autopartsonline

Remblokken vervangen

Remblokken zou je in principe zelf kunnen vervangen. Het is echter niet aan te raden om dit zelf te doen wanneer je geen tot weinig kennis van auto’s hebt. Zo makkelijk is het nu ook weer niet. Er zijn natuurlijk niet voor niks garages voor. Ben jij wel handig en sleutel je vaker aan auto’s? Dan kun je een poging wagen. Zorg wel dat je de juiste remblokken bestelt want deze kunnen verschillen per type auto en model.