Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Zo sleutel je zelf makkelijk aan je auto

Tips sleutelen aan je auto

Steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag met sleutelen aan je auto! Dat is een aantrekkelijk idee. Niet voor ieder wissewasje naar de garage, maar eerst kijken wat je zelf kunt bereiken: het past bij de automobilist van vandaag de dag. En eerlijk is eerlijk: er zijn genoeg klusjes aan de auto die je prima zelf kunt uitvoeren en er zijn zelfs een aantal auto onderdelen die je gemakkelijk zelf kunt vervangen. Moderne auto’s zijn wel steeds meer gecompliceerd, maar lampen vervangen, wielen verwisselen, olie controleren en bijvullen: dat zijn dingen die iedereen kan. En met wat meer technische ervaring kun je ook overwegen om aan wat grotere klussen te beginnen.

Zelf sleutelen aan de auto

Sleutelen aan de auto en zoveel mogelijk in eigen hand nemen, is een van de beste manieren om te besparen op autorijden. Je leert je auto zo beter kennen en krijgt meer inzicht in hoe je auto functioneert. Maar hoe pak je dat aan, als je zelf wilt sleutelen aan de auto?

Goede voorbereiding om aan je auto te sleutelen

Zelfs de meest eenvoudige klus aan de auto moet je goed voorbereiden. Je wilt geen onnodige risico’s nemen – of toch extra kosten veroorzaken. Voordat je aan het sleutelen slaat, is het dan ook handig om je erg goed in te lezen. Dit begint bij de handleiding, maar kun je ook uitbreiden naar een technisch handboek voor auto’s.

Zorg voor de juiste locatie als je aan je auto sleutelt

Waag je je aan de wat grotere klussen, regel daar dan de juiste ruimte voor. Sleutelen op straat is in veel gemeentes niet toegestaan. Dat betekent een plek waar de auto droog staat, waar genoeg ruimte is om aan de auto te werken en waar je eventueel de hulp van een professional kunt inschakelen. Er zijn genoeg ‘zelfsleutel-garages’ waar je dit kunt doen.

Bij het sleutelen aan je auto heb je goede tools nodig

Voor een klein klusje aan de auto heb je soms niet meer nodig dan een schroevendraaier. Maar ga je serieuzer aan de slag, dan is een set gereedschap erg belangrijk. Tip: koop meteen een complete set gereedschap. Er is niets frustrerender dan als je er halverwege het sleutelen aan je auto achter komt dat je een bepaald maatje in de sleutelset mist!

Sleutelen aan de auto

Met goede voorbereiding, goede planning én de goede tools kun je prima zelf sleutelen aan de auto. Dat heeft niet alleen financiële voordelen, maar geeft ook veel voldoening.