Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Wat zijn de kosten van een kleine beurt van een auto?

Kosten kleine beurt auto

Een auto hebben is een luxe. Voor sommige is het meer dan een voertuig die hen van A naar B brengt. Maar wat voor waarde jij ook aan je auto hecht, kosten zijn er altijd. Zo heb je de APK, een grote en een kleine beurt. Wij zoomen even in op de kleine beurt. Want wat kost een kleine beurt van een auto?

Wat wordt er nagekeken tijdens een kleine beurt?

Er zijn een paar aspecten die standaard worden opgenomen in een kleine beurt. Denk hierbij aan een uitgebreide controle en aan het vervangen van vloeistoffen en kleine onderdelen. Tijdens een kleine beurt worden de schokbrekers, banden en banden gecontroleerd. Ook alles wat met de remmen te maken heeft worden goed nagekeken. Denk hierbij aan de remblokken, schijven, trommels, remcilinders en remleidingen. Natuurlijk wel zo veilig! Daarnaast worden alle vloeistofniveaus gecheckt. Denk daarbij aan remvloeistof, oliepeil en de stuurbekrachtiging. Dan heb je nog de verlichting, het interieurfilter, de ruitenwissers, en distributieriemen die worden nagelopen. Ook de multiriem, zoals de V-snaar, uitlaat en katalysator worden grondig nagekeken. De auto wordt ook nog bekeken op lekkages van olie of brandstof.

Kleine beurt auto – Wat wordt vervangen, bijgevuld en afgesteld?

Bij een kleine beurt van zowel een nieuwe als tweedehands auto worden er vervolgens nog een aantal onderdelen vervangen of bijgevuld. Bijvoorbeeld de luchtfilter, indien dat nodig is. Maar ook de motorolie, oliefilter en verschillende vloeistoffen zoals de ruitenwisservloeistof en remvloeistof worden opnieuw gevuld. Dan is er ook nog de verlichting. Deze wordt niet vervangen, maar de hoogte van de koplampen worden wel opnieuw afgesteld.

De kosten van een kleine beurt van een auto

Als je al deze werkzaamheden en natuurlijk de manuren die dat met zich meebrengt bij elkaar optelt, dan krijg je een totaalsom van ongeveer 120 euro. Een kleine beurt doe je een keer per jaar of na het rijden van 15.000 kilometers. Wil je al deze zorgen niet hebben? Dan kun je kijken of private lease iets voor jou is.

De kosten voor een kleine beurt kan verschillen zowel per auto als per garage. Om de kleine beurt van een auto in perspectief te plaatsen: een grote beurt kost zo’n 375 euro. Dit komt onder andere doordat een grote beurt meer tijd en vloeistoffen kost.