Bloggen Over Vervoer

Alles over Vervoer

Noodzaak van een brandstof catchtank in uw auto

Vaak wordt de noodzaak van het gebruik van een brandstof catchtank enigszins onderschat. Zeker bij beginnende coureurs, die deelnemen aan lokale rallyraces. In dit artikel vertellen we u meer over de werking van deze catchtank. Evenals dat we beschrijven wat het nut van zo’n brandstof catchtank voor uw rallyauto kan zijn. Het is raadzaam om een catchtank los op internet te bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de modellen die door The Autosport Company worden aangeboden. Door deze onderdelen los te bestellen, bent u veel minder geld kwijt dan wanneer u ze door een autodealer zou laten kopen en plaatsen. Een autodealer rekent normaliter een veel hogere marge over deze onderdelen.

Tip: kijk ook voor andere onderdelen voor uw rallyauto eens in het assortiment van The Autosport Company! De onderdelen die hier worden aangeboden zijn van een bijzonder hoge kwaliteit.

Werking van een brandstof catchtank

Heeft u in het verleden al eens met een reguliere personenauto over een circuit gereden? De kans is groot dat u tijdens het nemen van een lange bocht aan kracht verloor. Dit komt doordat de brandstof tijdens de bocht naar een kant van de brandstoftank gestuwd wordt. Als gevolg hiervan kan er geen brandstof naar de motor worden aangezogen, waardoor de auto stilvalt. Door voor het gebruik van een brandstof catchtank te kiezen, wordt dit voorkomen. Bij een catchtank is er namelijk altijd een kleine reserve, die tijdens een bocht naar de motor kan worden gevoerd. Zo blijft de auto ook tijdens een bocht goed functioneren.